Hlavní obsah

Hele, jsem živý, vítal se s rodinou nebožtík na vlastním pohřbu

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina brazilského umývače aut se v obřadní síni loučila se synem, zavražděným ve favelách přístavu Bahía. Náhle se rozletěly dveře a v nich stál domnělý nebožtík.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Hele, jsem živý, klidně si na mě můžete sáhnout, nebo mě štípněte,“ vyprávěl pak jedenačtyřicetiletý Gilberto Araújo o šoku, který účastníkům obřadu způsobil, televizi O Globo.

Několik žen prý při pohledu na něj omdlelo, našlo se i pár pověrčivců, kteří před „oživlou mrtvolou“ se zděšením utekli z místnosti.

Rodina se dozvěděla, že se Gilberto měl stát obětí přestřelky. Dokonce jeho domnělé tělo identifikovala v márnici a převezla domů. Jak potvrdila policie, oběť byla Gilbertovi nápadně podobná.

Gilberto se od přátel dozvěděl, že je pokládán za nebožtíka, a proto telefonoval matce. Místo ní však telefon vzal někdo jiný a Gilbertovo ujištění, že žije, pochopil jako špatný vtip. „Nebožtíkovi“ tak nezbylo než jít na vlastní pohřeb.

Jeho matka uvěřila, že má syna živého, až poté, co ho několikrát objala. „Jsem šťastná,“ řekla s dojetím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám