Hlavní obsah

Tvůrci protiislámského filmu hrozí v USA vězení

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Egypťanovi, který je spojován s kontroverzním protiislámským klipem Nevinnost muslimů, hrozí ve Spojených státech další vězení. Agentura Reuters informovala, že kalifornský soud ho odmítl propustit z vazby, v níž Nakoula Basseley Nakoula minulý měsíc skončil kvůli údajnému porušení podmínky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tvůrce antiislámského filmu Nevinnost muslimů Nakoula při zadrženíVideo: Reuters

 
Článek

Nakoula, který v USA žije, tam byl vězněn kvůli podvodu. Loni ho z vězení podmínečně propustili. Nyní úřady tvrdí, že porušil hned osm podmínek propuštění, mimo jiné nedovoleně používal pseudonym Mark Basseley Youssef a připojoval se k internetu víc, než měl povoleno.

Nakoula, jemuž tak nově hrozí dva roky za mřížemi, obvinění popírá. Řízení s ním začne 9. listopadu, do té doby zůstane ve vazbě ve věznici na předměstí Los Angeles.

Záběr z filmu Innocence of Muslims (Nevinnost muslimů)

Nakoula je spojován s filmem, který se v září objevil na serveru YouTube a vyvolal násilnosti v množství muslimských zemí. Snímek vyobrazuje proroka Mohameda jako blázna a sexuálního devianta.

Americké úřady zdůrazňují, že neperzekvují Nakoulu jakožto tvůrce filmu, nýbrž trestance, který porušil zákonné podmínky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám