Hlavní obsah

Šéf řezníků narkokartelu Zetas je po smrti, jeho tělo ukradli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Nejvyšší boss obávaného mexického drogového kartelu Los Zetas Heriberto Lazcano byl zabit při přestřelce na severu země. Oznámilo to mexické námořnictvo. Otisky prstů v databázi potvrdily identitu Kata, jak se Lazcanovi přezdívalo, uvedla BBC.

Foto: ČTK/AP

Nedatovaná fotografie Heriberta Lazcana

Článek

„Získali jsme informace po prvních forenzních testech, které naznačují, že jeden z mrtvých je Heriberto Lazcano. Mexické námořnictvo na případu spolupracuje se státem Coahuila, očekáváme další rozbory,“ citovala agentura AP z prohlášení před ověřením otisků.

Přestřelka gangsterů s příslušníky námořnictva se udála ve zmíněném severomexickém státě v neděli.

Těla narkobarona se poté zmocnil ozbrojený gang. Odnesl ho z prostor pohřební služby. Potvrdil to prokurátor státu Coahuila Homero Ramos.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení členové drogového kartelu ZetasVideo: Reuters

Lazcano je zakladatelem kartelu, který stojí za nesčetnými masovými vraždami a únosy. Kartel, který založili bývalí vojáci, je proslulý svojí brutalitou. Kontroluje převážně severovýchod Mexika.

Policie se domnívá, že v poslední době došlo k jeho rozštěpení, což doprovází zvýšené násilí. Odštěpeneckou frakci vede Miguel Angel Treviño.

Zpráva o možném zabití Kata následuje jen pár dní po zadržení předního bosse Zetas Ivána Velázqueze Caballera. [celá zpráva]

Zetas v 90. letech pracovali pro kartel v Zálivu, v roce 2005 se ale osamostatnili a ovládli skoro celé pobřeží Mexického zálivu. Treviño se nyní přidal k původním zaměstnavatelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám