Hlavní obsah

Romantika na výročí svatby musela stranou, Obama debatoval s Romneym

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

První televizní debata kandidátů na amerického prezidenta Baracka Obamy a Mitta Romneyho se přesně na den sešla s 20. výročím svatby prvního páru USA. Obamova manželka Michelle popsala, že to byl zřejmě nejhorší možný způsob strávení dne výročí.

Miláčku, přeju ti krásné výročí, popřál před prezidentskou debatou Obama manželce

 
Článek

„Řekla jsem Barackovi: ‘Víš, účast na prezidentské debatě v den mého 20. výročí je zřejmě tím nejhorším způsobem, jak ho strávit,“ řekla Obamová televizi CNN. „Jsem z těch debat tak nervózní. Sama bych si to nevybrala, ale je to vzrušující,“ dodala první dáma.

Obama jí popřál ještě před debatou prostřednictvím vzkazu na Twitteru. „Před dvaceti lety jsem se oženil se svojí životní láskou a nejlepším přítelem,“ napsal.

Prezident pak výročí znovu připomněl hned, jakmile v Denveru vedle Romneyho stanul za řečnickým pultíkem. „Chci dnes poukázat na mnoho věcí, ale to nejdůležitější je, že před dvaceti lety jsem se stal nejšťastnějším mužem na Zemi, protože Michelle Obamová souhlasila, že si mě vezme,“ prohlásil a obrátil se na manželku: „Chci ti popřát k výročí a říct, že příští rok už to nebudeme slavit před 40 milióny lidí“. (debatu podle odhadů sledovalo až 60 miliónů Američanů - pozn. red.)

S Romneym žádná romantika

„Pane prezidente, gratuluji vám k výročí. Jsem si jist, že tohle místo a k tomu já je to nejromantičtější, co jste si mohl představit,“ blahopřál s nadsázkou Obamovi Romney, než se oba kandidáti pustili do slovního sporu, kterému podle diváků i analytiků jednoznačně dominoval Romney. [celá zpráva]

Stejně jako Michelle Obamová, seděla ve středu v sále Denverské univerzity také Romneyho manželka Ann.

První pár USA údajně oslaví své výročí až o víkendu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám