Hlavní obsah

Zemřel Arthur Ochs Sulzberger, bývalý majitel The New York Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ve věku 86 let v sobotu zemřel bývalý vydavatel listu The New York Times Arthur Ochs Sulzberger, který řídil vydavatelství 34 let a povýšil list na celosvětově uznávané noviny a mnohamiliardový byznys. Sulzberger zemřel po dlouhé nemoci ve svém domě v Southamptonu v americkém státě New York, oznámila jeho rodina.

Foto: Reuters

Arthur Ochs Sulzberger

Článek

Rodina Sulzbergerů zakoupila list v roce 1896, Arthur Ochs Sulzberger se vydavatelem stal v roce 1963. V roce 1997 předal vedení správní rady svému synovi Arthuru Sulzbergerovi mladšímu.

Sulzberger starší se zasloužil o to, že noviny dosáhly finanční stability a staly se celostátním deníkem. List The New York Times získal 31 novinářských Pulitzerových cen a vyhrál dvě klíčové soudní pře, v nichž obhájil uplatňování prvního dodatku americké ústavy o svobodě slova.

Rodinný nekrolog mediálního veterána označuje za "absolutně urputného" bojovníka za svobodu tisku. "Pomohl rozšířit přístup ke kriticky důležitým informacím a bránil vládní cenzuře a zastrašování," uvádí se v nekrologu.

Reklama

Výběr článků

Načítám