Hlavní obsah

Madonna podpořila znovuzvolení Obamy, nazvala ho černým muslimem

Washington

K podpoře prezidenta Baracka Obamy využila popová královna Madonna svého pondělního vystoupení ve Washingtonu. Američany vyzvala, aby v prezidentských volbách volili znovu Obamu. Pak ale lidi zmátla výrokem, že prezident je muslim.

Madonna podpořila Obamu, při tom ho ale označila za černého muslima

 
Článek

Madonna hájící lidské svobody si z pódia pochvalovala skutečnost, že Obama stojí v čele Spojených států. Stejně jako na předchozím koncertě v New Yorku si roztrhla triko a odhalila nápis OBAMA na svých zádech. Fanouškům žertem slíbila, že když prezident zůstane na druhé funkční období, vysvleče si zbytek svrchního oblečení.

„Je to úžasné a neuvěřitelné pomyšlení, že máme Afroameričana v Bílém domě, máme černého muslima v Bílém domě. Znamená to, že v této zemi žije naděje. Obama bojuje za práva homosexuálů, tak ho podpořte,“ prohlásila.

Po koncertě zpěvačka uvedla, že do svého prohlášení vnesla zmatek naschvál. „Byla to ironie. Vím, že Obama není muslim, ale vím, že si to spousta lidí v téhle zemi myslí. A kdyby byl?“

„Chtěla jsem říct, že dobrý člověk - je dobrý člověk, bez ohledu na to, ke komu se modlí. Je mi jedno, k jakému se Obama hlásí náboženství, a mělo by to být jedno všem lidem v Americe.

Proti Le Penové i Putinovi

Čtyřiapadesátiletá Madonna na svém světovém turné představuje svoje poslední album MDNA. K politice se už vyjádřila několikrát. Ve Francii dala na plátno nad pódiem promítnout video s šéfkou pravicové Národní strany Marine Le Penové se svastikou přes obličej, v Rusku zase vyjádřila podporu vězněný punkerkám Pussy Riot.

Barack Obama se ve volbách 6. listopadu utká s republikánem Mittem Romneym. Někteří Obamovi kritici tvrdí, že se nenarodil v USA a že je muslim. Obamův rodný list nicméně uvádí, že se narodil na Havaji, a prezident se hlásí ke křesťanství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám