Hlavní obsah

Zhrzená akademička dostala za vraždy svých kolegů doživotí

Huntsville

Soud v americkém státě Alabama v pondělí uložil doživotní trest vězení bez možnosti propuštění 47leté Amy Bishopové. Bioložka předloni na pracovišti Alabamské univerzity v Huntsville postřílela své kolegy, protože nepotvrdili její pozici na katedře.

Foto: ČTK/AP

Amy Bishopová u soudu

Článek

Bishopovou uznal soud vinnou už v září. Hrozil jí trest smrti, ale pomohlo jí doznání. U soudu v závěrečný den procesu nepromluvila a po vynesení rozsudku nedala znát své emoce, uvedla stanice BBC.

Bishopová střílela z pistole ráže 9mm v únoru 2010 na poradě katedry. Tři své kolegy - šéfa katedry a další dva profesory - zastřelila, další tři akademici vyvázli se zraněními. Svou vinu přiznala v případě jedné vraždy a tří pokusů o ni.

Motivem vražd byla zřejmě pomsta za to, že jí katedra nepotvrdila definitivu, což v důsledku znamenalo, že na pracovišti nemůže dál setrvávat. Bioložka v Huntsville působila téměř sedm let.

Je podezřelá také z bratrovraždy

Bishopovou ale čeká ještě jeden soud. Vyšetřovatelé se totiž rozhodli znovu odložit případ úmrtí jejího bratra v roce 1986. Policie se původně domnívala, že incident byl nešťastnou náhodou, nyní má podezření, že 18letého bratra zastřelila Bishopová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám