Hlavní obsah

Žena po smrti manžela zjistila, že byl jejím otcem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akron

Šokující odhalení čekalo 60letou Valerii Spruillovou z amerického státu Ohio šest roků po smrti jejího manžela Percyho. Zjistila, že byl jejím otcem. Spruillová se o skutečnosti dozvěděla již před lety, ale teprve tento měsíc o tom informoval Akron Beacon Journal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Chci, aby ten příběh byl spíše inspirací. Jestliže jsem z něj vyšla, znamená, že to s pomocí Boží dokážou i další,“ prohlásila Spruillová. Je přesvědčená, že její příběh není ojedinělý.

Ženu od jejích tří měsíců vychovávali prarodiče, což se ale dozvěděla, až když jí bylo devět let. Do té doby je považovala za svoje rodiče. Její matkou ve skutečnosti byla prostitutka, která kvůli tomu počátkem 80. let putovala i do vězení. Dávno před tím ale ještě otěhotněla s teprve patnáctiletým Percym Spruillem, jenž do Ohia přišel z rodného Mississippi a později ve městě Akron pracoval jako řidič a hlídač parkoviště.

Spruillová matku v raném dětství znala, ale brala ji pouze jako rodinnou přítelkyni. O otci se nic nedozvěděla, i když už jako vdaná párkrát zaslechla něco o tom, že její manžel je ve skutečnosti nepoznaný otec.

Valerie s Percym měla tři děti a žila s ním až do jeho smrti v dubnu 1998. Teprve v roce 2004 jí její strýc řekl, že Percy byl skutečně jejím otcem. Valerie si to nechala potvrdit rozborem DNA. Při testech posloužily Percyho vlasy, které našla na jeho starém hřebenu.

Spruillová si podle svých slov není jistá, zda manžel věděl, že si vzal dceru. Zřejmě pravdu znal, ale tajil ji, domnívá se. Žena si myslí, že její otec-manžel mohl mít další děti, a doufá, že jí zveřejnění příběhu jí pomůže případné bratry nebo sestry najít.

Podobné případy sňatků mezi blízkými příbuznými, kteří o svých rodinných vazbách netušili, jsou známé i z dalších zemí. Stanice BBC před dvěma lety informovala o dvojici z Irska, která po sňatku a otěhotnění ženy zjistila, že jsou nevlastními sourozenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám