Hlavní obsah

Mstitel zabíjel sexuální násilníky. Dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympia

Soud v americkém státě Washington ve středu uložil doživotní trest 34letému Patricku Drumovi, vrahovi dvou pachatelů sexuálních deliktů. Drum po činu napsal vyšetřovatelům vzkaz, že musel vyřešit problém a zabití násilníků bylo povinností. Informovala o tom agentura AP.

Muž zabil dva sexuální delikventy, teď jde za to na doživotí do vězeníVideo: KOMO 4

 
Článek

„Muselo to být,“ vzkázal Drum v psaní, které zanechal v pronajatém automobilu nalezeném policisty v blízkosti domu druhého zavražděného.

Vraždy se udály počátkem letošního června. Drum byl spolubydlícím 28letého Garyho Blantona, který byl uznán vinným ze znásilnění studenta prvního ročníku střední školy ve městě Sequim, kde také bydlel. Blantonova žena ale tvrdí, že byl křivě obviněn, protože styk byl z obou stran dobrovolný.

Drum nejprve zabil spolubydlícího a následně nastoupil do pronajatého vozu a vydal se k domu Jerryho Raye. Rovněž toho soud uznal vinným ze stejného deliktu, Ray před deseti lety znásilnil dvě dívky ve věku čtyři a sedm let.

Policie byla Drumovi záhy na stopě, neboť jí volali svědkové, kteří spatřili podezřelého muže v lesoparku poloostrova Olympic v západní části státu. Tam policisté objevili opuštěný automobil a v něm vzkaz, v němž se Drum k činům přiznal. „Musel jsem vyřešit problém,“ psal Drum, jehož dopadli po tříhodinovém pátrání. Drum policii po zadržení řekl, že by „zabil další, kdyby ho nezastavili“.

Patrick Drum se vyšetřovatelům k činům přiznal dopisem.

Pro některé hrdina

Patrick Drum měl oplétačky se zákonem už dříve - byl uznán vinným z vloupání a držení a konzumace drog, upozornil server Huffington Post. Vraždami si však získal sympatie některých lidí, upozornila televize KOMO, podle níž jeho podporovatelé obtěžovali Blantonovu rodinu. „Nikdy jsem nechtěl ublížit jejich rodinám,“ reagoval na to Drum u soudu, který doprovázela zvýšená bezpečnostní opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám