Hlavní obsah

Místo zloděje zastřelil newyorský policista oloupeného prodavače

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Newyorský policista během pátečního zásahu zastřelil neozbrojeného dvacetiletého prodavače samoobsluhy. Podle vyjádření policejního komisaře vypálil strážník ze zbraně omylem. Případ se nicméně stále vyšetřuje. Incident natočily bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehodu natočily bezpečnostní kamery

 
Článek

Nehoda se odehrála v pátek v Bronxu v ranních hodinách. Inkriminovanou samoobsluhu přepadli tři ozbrojení muži, kteří si na místo přišli pro hotovost a cigarety. Manažera obchodu Felixe Moru a dvacetiletého zaměstnance krámu Reynalda Cuevase donutili, aby si lehli na podlahu.

V momentě, kdy na místo dorazila policejní hlídka, maskovaní muži utekli zadním vchodem samoobsluhy. Dva zaměstnanci obchodu naopak vyběhli ven předním vchodem, kde mladší z nich v rychlosti narazil do jednoho ze zasahujících policistů. Ten v tu chvíli vypálil a trefil mladíka, který na místě zemřel. Policie tvrdí, že výstřel padl omylem.

Všechny tři zloděje později policie zatkla, našly se u nich ukradené cigarety, loterijní lístky a hotovost v hodnotě přibližně 13 000 korun.

Nehodu vyšetřuje inspekce

Celý incident se ale stále vyšetřuje, inspekce musí zjistit, zda šlo skutečně o nešťastnou náhodu nebo o selhání policisty.

Případy, kdy si policejní zásahy vyžádají oběti, se v posledních dvou měsících v New Yorku množí. V minulém měsíci postřelili policisté během zásahu proti střelci u Empire State Building devět kolemjdoucích, dva týdny před tím zase zastřelili strážníci poblíž rušného Times Square muže s nožem v ruce, který se jim nechtěl vzdát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám