Hlavní obsah

Holmes mohl střílet na premiéře Batmana kvůli problémům na univerzitě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

James Holmes, který 20. července postřílel v kině na předměstí Denveru 12 lidí, těsně před útokem volal na univerzitu, kde studoval. Také se ukázalo, že od 12. července měl zakázáno chodit na univerzitu, protože vyhrožoval jednomu z profesorů, uvedla CNN.

Foto: RJ Sangosti/Pool , Reuters

James Holmes u soudu

Článek

Problémy na univerzitě v Denveru, kde byl Homes na doktorandském studiu, mohly být jedním z důvodů, proč Holmes střílel v kině. Motiv jeho činu zatím zůstává neznámý. Během čtvrtečního stání v rámci předběžného slyšení ale zazněly informace o problémech Holmese na školách.

Už v roce 2011 Iowská univerzita odmítla Holmese přijmout a na jeho přihlášce stojí poznámka: „Za žádnou cenu nepřijímat.“

Holmes nakonec studoval neurologii na Coloradské univerzitě. Patřil k nejlepším studentům, ale přesto v posledních týdnech před koncem semestru přestal o studium projevovat zájem. Poté, co vyhrožoval jednomu z profesorů, mu byl zakázán 12. července vstup do areálu vysoké školy. O den dříve naposled mluvil se školní psychiatričkou Lynne Fentonovou, které se o něj starala. Ta se po schůzce obrátila na kolegy ve škole, protože po posledním setkání měla obavy, co se se může stát. [celá zpráva]

Holmes jí také poslal notebook. Holmesovi obhájci ji žádali, aby jim ho poslala zpátky.

Podle žalobce Holmes také řekl jednomu ze svých spolužáků, že chtěl zabíjet lidi.

O tom, že napětí na škole mohlo hrát roli v motivu, svědčí fakt, že pouhých devět minut před střelbou volal na linku univerzity, která se může využívat pro spojení s pedagogy, když nejsou v práci.

Holmes v kině zastřelil 12 lidí a 58 jich zranil.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám