Hlavní obsah

Proces s metalistou Blythem je drahý, spolu s kapelou rozprodávají nástroje

Novinky,

Americká metalová skupina Lamb of God se rozhodla uspořádat aukci nástrojů a dalších předmětů s ní spojených, aby pokryla náklady spojené s vyšetřováním a procesem, který čeká jejich zpěváka Randyho Blythe v Praze, kde čelí obvinění ze zabití. Aby se dostal na svobodu, musel v srpnu složit kauci osm miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

Do aukce jde mikrofon, který používal Blythe, činely, virbl, šlapka a taška na činely bubeníka Chrise Adlera i tři různé kytary Willieho Adlera a dvě basy Johna Campbella.

Do aukce dali své nástroje i muzikanti ze spřátelených kapel, Slash do ní poskytl zlatého Les Paula, David Ellefeson z Megadeth baskytaru i s pouzdrem. Kytary do ní dali i oba kytaristé Machine Head a skupina Five Finger Death Punch kromě kytary a basy věnovala i pomalovaný skateboard.

Na Facebooku kapela také zřídila stránku, kam ji mohou fanoušci posílat příspěvky.

Blythe složil na účet soudu požadovanou částku osmi miliónů ve dvou splátkách, a to 9. a 19. července. Následně byl propuštěn z vazby a je vyšetřován na svobodě.

Zpěvák byl na konci června v Praze zadržen policií, když přijel na koncert. Soud jej následně poslal do vazby. Případ se týká úmrtí fanouška kapely před dvěma lety, kterého měl z pódia shodit právě Blythe. Mladík později zemřel na zranění hlavy. Zpěvák byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám