Hlavní obsah

New Orleans se na výročí hurikánu Katrina chystá na úder Isaaka

Tampa
Aktualizováno

Na jihu Floridy udeřila v neděli tropická bouře Isaac, kvůli níž vyhlásily stav nouze státy Louisiana, Mississippi a Alabama. Očekává se, že bouře zesílí na hurikán. Připravuje se na něj i město New Orleans, které koncem srpna 2005 zničil hurikán Katrina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tropická bouře Isaac zasáhla FloriduVideo: Reuters

 
Článek

„To nejlepší, co se dá v takové bouři udělat, je jít z cesty,“ prohlásil guvernér státu Mississippi Phil Bryant, který vyzval obyvatele, aby se připravili na nejhorší.

Kvůli bouři už odložili celonárodní sjezd američtí republikáni, kteří mají oficiálně jmenovat Mitta Romneyho svým prezidentským kandidátem. Předpokládaný směr pohybu bouře se ale změnil a městu Tampa, kde se sjezd v úterý koná, se bouře zřejmě vyhne. Do dvou dnů má však Isaac podle meteorologů zesílit na hurikán.

Foto: ČTK/AP

Tropická bouře Isaac

V Louisianě by mohl Isaac udeřit ve středu přesně sedm let od příchodu ničivého hurikánu Katrina, který způsobil záplavy a zkázu většiny města New Orleans.

„Máme se na pozoru, jsme mnohem lépe připraveni,“ řekl starosta New Orleansu Mitch Landieu. Dodal, že jakmile by byli obyvatelé vyzváni, měli by domovy opustit.

Isaac má být ale slabší než Katrina. „Hurikán Katrina zesílil až na nebezpečný stupeň číslo pět ve střední části Mexického zálivu. Isaac by měl dosáhnout druhého stupně, než se dostane nad záliv,“ citovala meteorologa Dava Hennena agentura AP.

Bouře Isaac si o víkendu vyžádala šest obětí na Haiti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám