Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry, jak zlikvidovala střelce před Empire State Building

Novinky, mk, aš
New York

Newyorská policie zveřejnila záběry, jak zlikvidovala 58letého Jeffreyho Johnsona, který v pátek zabil bývalého kolegu a pak vytáhl pistoli na kolemjdoucí u mrakodrapu Empire State Building.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva policisté před Empire State Building zabili muže, který předtím zastřelil koleguVideo: Reuters

 
Článek

Johnson, který pracoval jako návrhář módních doplňků, byl podle informací agentury Reuters před rokem propuštěn. Pravidelně se ale do zaměstnání vracel a hádal se s kolegou Stevenem Ercolinem. Johnson byl přesvědčen, že 41letý Ercolino neprodával dostatek jeho výtvorů a choval k němu zášť. V pátek ho tedy střelil do hlavy.

Video ukazuje, jak Johnson ve spěchu procházel ulicí se dvěma policisty v patách. Náhle zastavil, otočil se a vytáhl zbraň. Policisté na to reagovali okamžitě střelbou.

Devět kolemjdoucích bylo zraněno. Všechny zřejmě zasáhly kulky policistů. Je totiž velmi pravděpodobné, že se některé policejní kulky odrazily od betonových květináčů, které stojí před mrakodrapem.

Původní tvrzení, že střílel Johnson, se nepotvrdilo. Johnson měl podle vyšetřovatelů pistoli ráže 45 a v ní sedm nábojů. Pět jich postupně vystřílel do kolegy, jedna zůstala v zásobníku a jedna vyšla ven, když policisté zbraň zajistili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám