Hlavní obsah

Dražba městečka spojeného s bitvou u Little Big Hornu krachla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu se měla konat dražba městečka Garryowen v americkém státě Montana, kvůli nedostatku nabídek však byla zrušena. Podle mluvčí aukční síně Williams & Williams Amy Batesové žádný z 15 lidí, kteří se dražby městečka spojeného se slavnou bitvou u Little Big Hornu zúčastnili, nesplnil podmínky pro registraci a účast v dražbě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americké město Garryowen je na prodejVideo: Reuters

 
Článek

Aukční síň Williams & Williams měla za vyvolávací cenu 250 000 dolarů hledat nového majitele pro odlehlé sídlo, kde nastálo žijí jen dva obyvatelé a kde funguje pouze bistro, benzínka a malý obchod. Pro milovníky americké historie má ale velkou symbolickou hodnotu, protože leží poblíž místa, kde se roku 1876 odehrála bitva, v níž indiánští bojovníci z kmene Siouxů a Čejenů rozprášili několikasetčlenný oddíl americké kavalerie.

Slavný náčelník Sedící Býk tehdy shromáždil kolem 2000 mužů, kteří svedli krvavou bitvu s vojáky generála George Custera. Za hodinu lítého boje zahynulo 268 jeho vojáků, masakr přežil pouze jeden kůň. A zrodila se legenda, o které se dodnes zpívají písně a natáčejí filmy.

Foto: Reuters

Hrob neznámého vojáka v Garryowenu v Montaně

Aukční síň Williams & Williams už letos úspěšně vydražila jiné americké městečko. V dubnu si vietnamský kupec za 900 000 dolarů (asi 17 miliónů korun) koupil obec Buford v americkém státu Wyoming. Vesnice přitom měla jediného obyvatele a tvořil ji jen ranč a benzinová pumpa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám