Hlavní obsah

V USA zbavili uprchlého lékaře obžaloby, měli proti němu příliš mnoho důkazů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně nezvyklý důvod stál za tím, proč se žalobce v americkém státě Iowa rozhodl po letech zastavit pronásledování uprchlého lékaře obviněného v souvislosti s nelegálním prodejem léků. Na soud se obrátil podle zprávy agentury AP i kvůli obrovskému množství důkazního materiálu a potížích s jeho správou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Armando Angulo byl obžalován v roce 2007 v rámci případu týkajícího se mnohamiliónového podvodného schématu. V jeho rámci se s pomocí internetu prodávaly léky na předpis i pacientům, kteří nikdy nebyli vyšetřeni a prohlíženi lékařem.

Federální soud nicméně na základě žádosti žalobce minulý týden rozhodl o tom, že Angulo bude zbaven obvinění. Žalobce o to požádal kvůli tomu, aby se konečně mohl zbavit více než 400 000 dokumentů a dvou terabytů elektronických dat, jejichž správa jeho úřad finančně zatěžovala.

Významnou roli nicméně hrálo zřejmě i to, že Angulo v roce 2004 uprchl do rodné Panamy. Tamní úřady ale vlastní občany nevydávají. Vzhledem k tomu, že není pravděpodobné, že by se uprchlík dostal do rukou amerických orgánů, a vzhledem k praktickým problémům spjatým s udržováním masivního důkazního aparátu se tak žalobce rozhodl případ vzdát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám