Hlavní obsah

Dav v Bolívii zlynčoval a upálil dva útočníky z Brazílie

Rozezlený dav ve východní Bolívii zlynčoval dvojici Brazilců, kteří byli zatčeni za zastřelení tří Bolivijců. Oznámila to ve středu agentura AP.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tři stovky obyvatel města San Matías u hranic s Brazílií se v úterní podvečer shromáždily u policejní stanice a požadovaly vydání obou delikventů. Policie se je pokusila rozehnat slzným plynem, ale rozezlený dav nakonec vyvlekl oba muže z věznice. Zbil je a nakonec je polil benzínem a zaživa upálil.

Okolnosti, za nichž byla o den dříve zastřelena trojice Bolivijců a další dva utrpěli zranění, nejsou podle policie příliš jasné. Oba muži se sice k smrtící střelbě přiznali, ale motiv neuvedli. Policie nevylučuje, že střelba byla výsledkem hádky, možná kvůli drogám. Podle matky jedné z jejich obětí byl přinejmenším jeden z útočníků pod vlivem drog.

Ovšem podle jednoho z radních městečka s 15 000 obyvateli jsou tamní lidé už unaveni nezákonností, která tam panuje. V San Matíasu jsou velmi aktivní obchodníci s kokainem i zloději aut z obou zemí. Město leží v hraniční oblasti mezi Bolívií, Brazílií a Paraguayí na hlavní pašerácké trase, kudy je bolivijský kokain přepravován do Brazílie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám