Hlavní obsah

V Oklahomě zuří divoké požáry, zničily už 65 domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma City

Americký stát Oklahoma, sužovaný skoro tři týdny vedry dosahujícími až 38 stupňů Celsia, se potýká s 11 požáry, z nichž většinu se nasazeným hasičům stále nedaří dostat pod kontrolu. Ohnivý živel zničil podle agentury Reuters nejméně 65 domů v oblastech severně a jižně od Oklahoma City a jižně od Tulsy.

Foto: Profimedia.cz

Hasičům se stále nedaří dostat plameny v Oklahomě pod kontrolu. Ilustrační foto

Článek

Oklahoma se tak zařadila k dalším státům v USA, jako Colorado, Arkansas a Nebraska, které v létě již stihly ničivé požáry. Ty umožňují silné větry a zejména velké sucho, které se v polovině prázdnin rozšířilo až do dvou třetin území Spojených států.

Oklahomská guvernérka Mary Fallinová vydala v pátek zákaz zakládání ohně na venkovních prostranstvích. V pondělí vyhlásila stav nouze v 77 okresech státu, aby usnadnila pro jejich obyvatele přednostní dodávky základních potřeb a v dosud nepostižených oblastech nerušené přípravy na případný příchod ohnivé fronty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám