Hlavní obsah

Vrah z kina se ptá, proč ho zavřeli, a stěžuje si na stravu

– Denver
Právo, roš

Proč jsem tady? Tak se prý za mřížemi zeptal James Holmes, který si v pondělí vyslechne obžalobu za vraždu dvanácti lidí v denverském kině při premiéře třetího dílu snímku o Batmanovi.

Foto: RJ Sanqosti, Reuters

James Holmes u soudu v Denveru

Článek

Se svou zkušeností se listu The New York Daily News svěřil jeden z tamních pracovníků.

„Tvrdí, že neví, proč je ve vězení,“ řekl dozorce. „Zeptal se: proč jsem tady?“ Zda ještě nedávný student neurologie skutečně ztratil paměť, nebo to jen předstírá, je nyní oříšek pro odborníky, jelikož obhajoba bude obranu patrně stavět na tom, že je duševně chorý.

Čtyřiadvacetiletý Holmes si rovněž stěžuje na vězeňskou stravu. „Říká, že ho bolí břicho, a že mu to jídlo nechutná. Zabil 12 lidí a není spokojen, že nedostává čtyřhvězdičkovou stravu,“ prohlásil rozzlobený dozorce.

Některé dny podle jeho slov nesní nic. Ráno bývá například párek s kukuřičnou kaší, k obědu třeba šunkový sendvič, napsal deník.

Producent volá po summitu o násilí na plátnech kin

S myšlenkou svolat jakýsi filmařský summit o tom, jak omezit násilí na plátnech kin přišel hollywoodský producent a zakladatel společnosti Miramax Films Harvey Weinstein. „Všichni bychom si měli sednout − všichni Scorseseové a Tarantinové − a probrat naši roli v tom všem,“ řekl serveru Huffingtonpost.com.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: James Holmes u soudu vypadal, jako by usínalVideo: Reuters

Přiznává, že sám stál za filmy plnými násilí, ale v jednu chvíli si řekl, že dál už nemůže. Je podle něj na politicích, aby rázně zpřísnili kontrolu vlastnictví zbraní. Režisér Peter Boganovich byl v časopisu Hollywood Reporter ještě tvrdší: „Násilí na plátnech je desetkrát větší. Je téměř pornografické. Stejně i videohry. Vymklo se to kontrole,“ prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám