Hlavní obsah

Muž v Mexiku střílel během oslav do tančících lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lidi zabil a dalších devět osob zranil střelec na slavnosti svatého Jakuba (25. července) v obci Huehuetan na jihu Mexika, informovaly o tom v pátek servery BBC a tvnotas.com. Motiv činu je zatím neznámý.

Foto: Daniel Becerrill , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Svědek podle BBC popsal, že ozbrojený muž přistoupil ke skupině lidí oslavujících tancem svátek patrona tohoto místa a zastřelil dva muže a dvě ženy, z nichž jedné bylo pouhých 17 let.

Policie sdělila, že zná totožnost pachatele, ale ještě se jí ho nepodařilo zadržet. Dále uvedla, že útočník byl patrně opilý a zamýšleným cílem jeho střelby byl zřejmě jen jeden ze zabitých mužů. Ostatní osoby zastřelil, když pálil na vyhlédnutou oběť.

Jih Mexika je v porovnání se severem země méně sužován násilím mezi drogovými gangy, nicméně i zde jsou násilné činy poměrně časté.

Násilí spojené s drogami si v celém Mexiku za uplynulých šest let vyžádalo životy více než 55 000 lidí. Zvolený prezident Enrique Peňa Nieto, který převezme vedení země v prosinci, chce svou politiku zaměřit především na snížení násilí a kriminality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám