Hlavní obsah

Střelec z Denveru po všech plivá a myslí si, že je ve filmu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

James Holmes, který byl zatčen po nemilosrdném útoku na půlnoční premiéře Batmana v Denveru, se chová podivně. Nedává najevo žádnou lítost, po všech plivá a myslí si, že je ve filmu. Napsal to v neděli server Daily Mail.

Foto: adultfriendfinder

Holmesova fotografie na sexseznamce

Článek

„Plivá na dveře a plivá na strážné,“ uvedl jiný zadržený, který byl propuštěn v neděli z vazební věznice Arapahoe. „Plivá na všechno, jedná šíleně,“ dodal ještě Dima Danilov.

Podivné chování potvrdil i jeden ze strážných: „Nedává najevo žádnou lítost. Myslí si, že hraje ve filmu.“

Komisař newyorské policie Raymond Kelly už v sobotu naznačil, že je Holmes zřejmě nepříčetný: "Jasně to vypadá, že jde o vyšinutého jedince. Měl vlasy obarvené na červeno. Řekl, že je Joker, hlavní nepřítel Batmana.“ [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sousedi o Holmesovi mluví paradoxně jako o tichém chlapciVideo: Reuters

Foto: adultfriendfinder

Holmesova fotografie na sexseznamce

I použití plynových granátů při útoku v kině ukazuje, že se Holmes ztotožnil s Jokerem, který zabíjel své nepřítele smrtícím plynem smíchu. Černý oděv, plynová maska a početné zbraně ale ukazují na inspiraci Banem, který je hlavním zloduchem v novém filmu. Ten také po celém městě Gotham rozmístil výbušniny propojené dráty, jak tomu bylo v Holmesově bytě v Denveru. [celá zpráva]

Masakr v kině mohl být inspirován 25 let starým komiksem s Batmanem, kde šílený střelec začne pálit do lidí v kině. V druhém vydání Návratu temného rytíře, který napsal Frank Miller, jenž později stál i za příběhem Sin City, zahájí postava Arnold Crimp palbu v pornokině, kde zabije tři lidi poté, co si poslechne pozpátku píseň Led Zeppelin Stairway to Heaven se údajnou skrytou modlitbou k Satanovi.

Foto: Reuters

James Holmes na snímku coloradské univerzity

Danilov dodal, že když Holmese dvě hodiny po masakru přivezli v poutech na rukou a na nohou, měl přes obličej rudý ručník. Na sobě měl stále černou protistřepinovou vestu. Danilov popsal, jak strážní zalepili všechna okna, aby ho nikdo nemohl spatřit.

Pro vlastní bezpečnost musel být James Holmes umístěn na samotce. „Všichni vězni mluví o tom, že ho zabijí,“ uvedl jeden ze strážných. „Každý jen hledá příležitost (,jak to udělat).“

Foto: Profimedia.cz

Postava Jokera z Batmanova příběhu

Foto: Jeremy Papasso, Reuters

Vigilie za oběti střelby

Holmes má v pondělí stanout před soudem, kde ho čeká předběžné slyšení. Lítost nevyjadřuje, v sobotu například v klidu posnídal párek s kukuřičnou kaší.

Holmes si podle serveru TMZ také založil 5. července profil na stránkách AdultFriendFinder, kde hledal přítelkyni na sex. V textu napsal: "Navštívíš mě ve vězení?“. Použil nick Classicjimbo a v profilu už měl obrázek, kde má na rudo obarvené vlasy.

Po útoku, který si vyžádal 12 obětí, zůstává v nemocnici v kritickém stavu pět osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám