Hlavní obsah

V Guatemale zadrželi dva Čechy kvůli pašování tří kilogramů kokainu

Guatemalská policie zadržela v pátek na mezinárodním letišti v guatemalském hlavním městě zřejmě pár starších Čechů, kteří se pokoušeli propašovat ze země zhruba tři a půl kilogramu kokainu. Oznámila to místní policie na své webové stránce, která o zadržených píše jako o Čechoslovácích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Drogu ukrytou v rámech tří kufrů objevili celníci s pomocí speciálně vycvičených psů. Oba Češi při zadržení tvrdili, že do Guatemaly přicestovali z Panamy a mířili do Madridu.

Na zásahu se podíleli protidrogoví agenti ve spolupráci s místní prokuraturou, uvádí se v policejní zprávě. Podrobnosti o osudu zadržených zpráva nezmiňuje. Hodnota zadržené drogy se podle policie v Guatemale odhaduje na 350 000 quetzalů (asi 900 000 korun).

Podle statistik ministerstva zahraničních věcí ČR bylo loni v zahraničí kvůli pašování či obchodu s drogami ve vězení či vyšetřovací vazbě 134 českých občanů, o 15 více než o rok dříve. Nejvíc, 20, jich zaznamenal k 31. prosinci 2011 zastupitelský úřad v Madridu. Následuje peruánská Lima se 17, pak Berlín s 15 případy a na čtvrté pozici je Řím, kde se eviduje 11 Čechů.

Reklama

Výběr článků

Načítám