Hlavní obsah

Bush se vrátil do Bílého domu a vtipkoval u svého portrétu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký prezident George W. Bush se od skončení ve funkci na veřejnosti příliš často neukazuje, a tím méně ve Washingtonu. Ve čtvrtek se ale i s manželkou vrátil do sídla amerických prezidentů Bílého domu u příležitosti odhalení jejich portrétů.

George W. Bush vtipkoval v Bílém domě o svém portrétuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Dobrá práce,“ pochvaloval si Bush portréty malíře Johna Howarda Sandena s tím, že malovat jej a jeho ženu musela být pro portrétistu velká výzva.

Foto: Larry Downing, Reuters

Manželé Bushovi před svými portréty

Exprezident sršel vtipem a mimo jiné prohlásil, že teď galerie oficiálních portrétů hlav Spojených států začíná i končí Georgem W., čímž narážel na prvního amerického prezidenta George Washingtona. A jelikož ve čtvrtek v Bílém domě zároveň odhalili portrét jeho otce a předchůdce v úřadu George H. W. Bushe, jenž se rovněž dostavil s ženou Barbarou, dodal Bush mladší, že prezidentské portréty teď dostaly obzvláštní symetrii.

Foto: Larry Downing , Reuters

Barack Obama s Georgem W. Bushem v Bílém domě

Foto: ČTK/AP

George H.W. Bush s manželkou Barbarou

Foto: Jason Reed , Reuters

George W. Bush s manželkou Laurou v Bílém domě

Bushe v Bílém domě vítal a hostil jeho nástupce Barack Obama. „Můžeme se odlišovat svými politickými názory, ale prezidentství tyto rozdíly mezi námi přesahuje,“ poznamenal Obama na adresu hosta a přímo k němu dodal: „Nechal jsi mi tu fakt dobrý balíček sportovních televizních programů. Ten využívám“.

Foto: Larry Downing , Reuters

Američtí prezident George W. Bush a Barack Obama následovaní manželkami Laurou a Michelle (zleva do prava)

Foto: Jason Reed, Reuters

Slavnosti se účatnily i Bushovy dcery U.S. Barbara a Jenna Bushovy (vpravo). Seděly vedle Obamova viceprezidenta Josepha Bidena.

Reklama

Výběr článků

Načítám