Hlavní obsah

V Mexiku našli ve dvou autech 15 rozřezaných mrtvol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexická policie nalezla ve čtvrtek ve dvou automobilech u jezera Chapala na západě země patnáct rozřezaných těl. Počet obětí odvodili jen podle počtu hlav oddělených od trupů. Oblast jižně od Guadalajary je místem častých střetů mezi drogovými kartely Sinaloa a Zetas.

Foto: Daniel Becerrill , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zabijáci mexické narkomafie často těla svých obětí rozřezávají, aby je mohli napěchovat do osobních aut a dodávek. Ty pak nechávají zaparkované na odlehlých silnicích, někdy i s doprovodným vzkazem.

List papíru na místě hrůzného nálezu našli vyšetřovatelé i tentokrát. Podle mexického prokurátora Tomase Coronada obsah vzkazu dokazuje, že mrtví se stali oběťmi boje o sféry vlivu mezi dvěma drogovými gangy.

Policie dává vraždy do souvislosti s nedávným únosem 12 osob, kterým se později podařilo ze zajetí narkomafie uprchnout. Únos měl být odvetou za zabití 23 lidí, jejichž těla minulý pátek našla policie pověšená na mostě ve městě Nuevo Laredo na severu Mexika. Část obětí měla uťatou hlavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám