Hlavní obsah

Chávez popřel, že umírá na rakovinu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Venezuelský prezident Hugo Chávez v pondělí večer poprvé promluvil od příjezdu na Kubu, kde se podrobuje už devět dní ozařování kvůli rakovině. Sedmapadesátiletý prezident ve vystoupení popřel, že by na rakovinu v pánevní oblasti umíral, uvedla BBC.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

„Vypadá to, že si budu muset zvyknout na život s těmito pověstmi, protože jsou součástí špinavé psychologické války,“ řekl po telefonu Chávez. Přiznal, že léčba je náročná, ale úspěšně pokračuje.

„Člověk do ní musí jít se silnou vůlí a pevným odhodláním,“ uvedl Chávez k náročnosti léčby. Uvedl, že potřebuje hodně odpočívat, ale dodal, že cítí závazek plnit své povinnosti. O jeho únavě svědčí fakt, že na Twitter poslal za posledních devět dní jen 30 vzkazů, což je mnohem méně než obvykle.

Dodal že se 26. dubna vrátí na tři dny do vlasti, ale pak poletí opět do Havany.

Chávez se naposled na veřejnosti objevil 14. dubna, kdy uvedl, že se kvůli své nemoci nezúčastní summitu obou Amerik. [celá zpráva]

Letos v únoru mu byl v oblasti pánve odebrán druhý nádor. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám