Hlavní obsah

Je mi to líto, obrátil zabiják z kalifornské školy

Novinky, rei
Oakland

Korejec, který minulý týden ve škole v kalifornském Oaklandu postavil lidi ke zdi, sedm jich zastřelil a další tři postřelil, svého činu lituje. Řekl to v rozhovoru pro televizi CBS 5 s tím, že se omlouvá příbuzným svých obětí.

Foto: ČTK/AP

Korejec zastřelil sedm lidí.

Článek

„Jejich rodiny jsou na mě tak naštvané. A když jim řeknu, že je mi to líto, nikoho to zpátky nepřivede,“ uvedl 43letý One L. Goh ve věznici Santa Rita v Dublinu. „Mám právníka, jemuž jsem všechno řekl. Poradil mi, abych o tom s nikým nemluvil, ale mně to je líto,“ podotkl Goh.

Reportérka CBS Juliette Goodrichová doplnila, že Goh během její návštěvy seděl sklesle s hlavou v dlaních.

Foto: Reuters

One Goh

Goh střílel v budově křesťanské školy Oikos University minulé pondělí ráno. Vzal si recepční jako rukojmí a vydal se s ní hledat jednu z řídících, která ale ve třídě nebyla. Když to Goh zjistil, recepční zastřelil a nařídil studentům, aby se postavili ke zdi. „Zabiju vás všechny,“ prohlásil. Když po střelbě třídu opustil, nabil znovu svůj poloautomat a střílel ještě do dalších tříd.

Nakonec z místa ujel. Nakonec se ale lidem kolem přiznal, že právě zavraždil několik lidí a přivolaná policie ho zatkla. Policejní vyšetřovatel původně tvrdil, že Goh nepociťuje žádnou lítost. [celá zpráva]

Goh se mstil za to, že musel loni v listopadu opustit školní zdravotnický kurz, údajně kvůli porušení školních předpisů. Podle některých zpráv potom navíc bez úspěchu žádal o vrácení školného.

Foto: ČTK

Střelba na univerzitě v Kalifornii si vyžádala sedm mrtvých

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám