Hlavní obsah

V Monterrey postříleli taxikáře

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monterrey

Ozbrojenci ve městě Monterrey na severu Mexika v úterý zastřelili na dvou různých místech osm taxikářů. Postřeleno bylo i jedno dítě a další osoba, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ozbrojenci postříleli osm mexických taxikářůVideo: Reuters

 
Článek

Útok se odehrál na předměstí Guadalupe. Podle policie neměl žádný z taxikářů k provozování činnosti licenci. Oběťmi se zřejmě stali proto, že odmítli platit výpalné, anebo pracovali pro některou ze znesvářených stran.

Průmyslové Monterrey sužuje stejně jako mnohá další mexická města boj drogových gangů. O vliv nad městem a pašeráckými stezkami do USA soupeří Kartel ze Zálivu s kartelem Zetas. Právě Zetas stáli i za loňským žhářským útokem proti kasinu ve městě. Zemřelo 52 lidí.

Foto: Daniel Becerrill , Reuters

Policie na místě činu.

V oblasti vytrvale roste počet násilných trestných činů. Ve státě Nuevo León, jehož hlavním městě je Monterrey, za první čtvrtletní letošního roku zaznamenali jejich 31% nárůst v porovnání se stejným obdobím v předešlém roce.

Válka drogových gangů a armádní razie proti nim si od roku 2006 vyžádala přes 50 000 životů, upozornila agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám