Hlavní obsah

Křehký důchodce v sebeobraně zabil svou ženu a snědl jí ruku

Boston

V USA žijící Číňan, 79letý Jieming Liu, v sobotu odmítl přiznat, že zabil svou ženu. Ve čtvrtek ho policie našla zakrváceného v houpacím křesle v bytě v massachusettském Shrewsbury. Vedle v ložnici ležela v tratolišti krve jeho 73letá žena Yuee Čou, jejíž levá paže z větší části chyběla. Podle obhájce je Liu zřejmě dementní nebo trpí Alzheimerovou nemocí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Když policie přišla ve čtvrtek do bytu, našla zakrváceného muže, který váží pouhých čtyřicet kilogramů. Kolem ležely kousky masa z ruky jeho ženy, uvedl list Daily Mail.

Žalobce Michael D. McHugh uvedl, že se Liu možná dopustil kanibalismu: „Možná jedl její tělo.“ Číňan byl obviněn z vraždy.

Vyšetřovatel Joseph D. Early Jr. dodal, že paže ženy byla zle znetvořena a chyběla na ní většina masa. Kolem bytu bylo nalezeno i několik prstů.

Obhájce Michael Hussey tvrdí, že Liu jednal v sebeobraně a že pravděpodobně trpí demencí nebo Alzheimerem. „Nevypadá to, že by si Liu uvědomoval, co se kolem něj děje, je zcela zmatený. Nemyslím si, že chápal, proč ho sem policie přivedla," uvedl.

Syn uvedl, že otec si nevzpomínal, co se v bytě událo, a jen říkal: „To není tvoje matka.“ Policistům tvrdil, že se bránil útoku.

Liu se se svou ženou, se kterou žil padesát let, do Bostonu přistěhoval loni. Pozval je syn, který v USA žije delší dobu stejně jako jejich dcera. Syn zdůvodnil jejich pozvání tím, že v USA mohou rodiče mít lepší lékařskou péči než v Chu-nanu, kde žili.

Reklama

Výběr článků

Načítám