Hlavní obsah

Číšnice dostala čtvrtmiliónové spropitné

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číšnice z minnesotského Moorheadu si může ponechat fantastické zpropitné 12 tisíc dolarů (226 tisíc Kč), které jí nechala jedna zákaznice. Sumu ale poté zablokovala policie, proti čemuž se číšnice nakonec ohradila u soudu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stacey Knutsonová si před více než čtvrt rokem všimla, že zákaznice zapomněla v restauraci na stole krabici. Běžela za ní k autu, ale žena řekla, ať si ji nechá. Nevěřila pak vlastním očím, když uvnitř našla zmíněných 12 tisíc dolarů stočených do ruliček.

Na bankovkách našel pes stopy drog

I když má pět dětí a do kapsy hluboko, zavolala Stacey policisty. Ti peníze převzali s tím, že musí počkat tři měsíce, jestli se o ně někdo přihlásí.

Když lhůta uplynula, přišli muži zákona s tím, že pes zjistil na bankovkách stopy drog a slíbili Stacey alespoň tisícovku nálezného. Z ní však nedostala ani cent, a proto se obrátila s žalobou k soudu.

„Argumentovali jsme, že většina peněz, které nosíme po kapsách, nese nějaké stopy po drogách,“ řekl advokát číšnice Craig Ritchie. Nakonec se vše vyřešilo mimosoudně: policie číšnici peníze vrátila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám