Hlavní obsah

Šéfa známé francouzské univerzity našli v newyorském hotelu mrtvého a nahého

New York

V New Yorku byl za podezřelých okolností nalezen mrtev rektor prestižního francouzského Institutu politických studií Richard Descoings. Agentura Reuters s odvoláním na policejní zdroje uvedla, že byl nalezen nahý v hotelovém pokoji a že policie zahájila vyšetřování.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Známou univerzitu Institut politických studií (Institut d'Etudes Politiques de Paris), která je známá pod zkráceným označením Sciences Po), vedl Descoings skoro 16 let. Škola patří k nejlepším ve Francii a je považována za líheň vysokých státních úředníků a politiků.

Podle policejních zdrojů byl Descoings na konferenci na newyorské Columbijské univerzitě. V úterý ráno však na jednání nepřišel a byl nalezen odpoledne nahý ve svém hotelovém pokoji, který byl v nepořádku.

Policie považuje úmrtí za podezřelé a zahájila vyšetřování. I když dveře pokoje nejevily známky násilného vniknutí, v pokoji se podle všeho pil alkohol a s Descoingsem tam mohl být další člověk, uvedly podle Reuters zdroje.

Descoings vedl univerzitu od roku 1996 a otevřel ji studentům z chudých rodin a ze zahraničí. Na škole býval profesorem i Dominique Strauss-Kahn, který je vyšetřován kvůli obvinění ze znásilnění v jiném newyorském hotelu loni v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám