Hlavní obsah

Batole spadlo do pračky a zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orem

V Hillsboro v americkém státě Oregon v sobotu zemřel 21měsíční chlapec, který předchozího dne v rodinném domě spadl do pračky. Matka ho po chvíli našla v bezvědomí. Chlapci v důsledku nedostatku kyslíku selhalo několik orgánů, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie ze smrti malého Olivera Hebba rodiče neobviní. „Vyšetřovatelé se nedomnívají, že to byl úmyslný zločin, anebo že někdo dítě hodil do pračky,“ prohlásil v pondělí policejní mluvčí Michael Rouches s tím, že to ještě prověřuje úřad okresního státního zástupce.

Chlapec občas pomáhal matce skládat prádlo do pračky. Vedle pračky byla vanička, na kterou v pátek ráno vyšplhal a z níž se pak překotil do pračky, kde se dusil. Matka ho nechala bez dozoru jen malou chvíli, četla si pouhých pár metrů od něj v obývacím pokoji. Po chvíli ho začala hledat, ale trvalo, než ho v pračce objevila.

„Pobíhala jsem po celém domě a křičela jeho jméno. Nikde jsem ho nemohla najít. Nikdy by mě nenapadlo, že bude v pračce,“ řekla serveru The Deseret News Tiffany Hebbová, která se připravuje na brzký porod druhého potomka.

Rodiče dali chlapcovy orgány k transplantaci

Chlapec nedýchal a byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde o den později zemřel. Selhalo mu množství orgánů.

Rodiče se rozhodli odpojit ho od přístrojů a darovat Ollieho orgány k transplantacím, uvedla místní média. Hoch byl ještě o víkendu pohřben ve státu Utah, odkud se rodina nedávno na předměstí Portlandu přestěhovala.

„Každou noc, když uléhám, se mi dělá špatně. Pokaždé, když vstávám, myslím si, že je to noční můra, než mi dojde, že to je skutečnost. Slyšíte plakat dítě u sousedů, vstanete a doufáte, že je to váš chlapeček, ale pak vám dojde, že už tady není,“ řekl Chris Hebb, otec Ollieho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám