Hlavní obsah

Dvoumotorové letadlo spadlo na samoobsluhu a vybuchlo

Novinky,
Deland

Pět lidí utrpělo popáleniny, když se ve floridském DeLandu zřítilo v noci na úterý malé dvoumotorové letadlo s dvoučlennou osádkou na nákupní středisko. Vážná zranění utrpěli tři lidé a lehčí dva. Pád vyděsil i další nakupující, kteří v panice prchali se samoobsluhy a volali na tísňovou linku.

BEZ KOMENTÁŘE: Malé letadlo spadlo na supermarket a vybuchlo

 
Článek

„Dvoumotorové experimentální letadlo narazilo do střechy supermarketu Publix,“ potvrdil nehodu seržant delandské policie Christ Estets agentuře AP „Publix je jedinou stavbou, která bylo poškozena,“ dodal. Přesto bylo uzavřeno celé středisko.

Popáleniny utrpělo pět lidí, tři zákazníci a dva členové posádky, kteří byli letecky přepraveni na kliniku. Podle sdělení zaměstnanců se členové posádky dostali z letadélka sami, ale hořelo na nich oblečení.

Stroj odstartoval z místního letiště, které se nachází ve vzdálenosti třiceti kilometrů od Daytona Beach.

Foto: ČTK/AP

Hasiči před obchodem ve floridském Delandu, na který spadlo letadlo.

Pád letounu viděl Ron Peeler, který bydlí za samoobsluhou. Popsal ho listu Orlando Sentinel: „Malé žluté letadlo klesalo ve spirále dolů, dopadlo na střechu a explodovalo. Nic z něj neodpadlo. Obešel jsem budovu ke vchodu a viděl, jak z obchodu utíkají lidé a pokoušejí se dostat do aut na parkovišti.“

Foto: ČTK/AP

Kouř stoupající z místa pádu letadla na obchod ve floridském Delandu

Situaci po dopadu popsala manažerka nedalekého bufetu Taco Bell Marleny Arevalová, která neslyšena ani ránu, jak stroj dopadl a vybuchl. Pak ale propukla panika: „Lidé křičeli, že něco hoří.“ Proto utíkala s další zaměstnankyní Taco Bell a spatřila plameny u zadního traktu samoobsluhy: „Bylo tam hodně kouře. Napřed byl vidět oheň, ale pak už jen hodně černého dýmu.“

Na místě zasahovala dvacítka hasičských aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám