Hlavní obsah

Dům v USA shořel během pár minut, uhořelo v něm šest dětí a dva dospělí

Novinky, Jakub Kynčl
Charleston

Dvoupatrový dům v hlavním městě státu Západní Virginie Charleston zcela vyhořel během sobotního požáru. Při něm zemřelo osm příbuzných, z toho šest dětí mladších osmi let. Další dítě je v kritickém stavu v nemocnici a podle lékařů nemá velkou šanci na přežití. Vyšetřovatelé okamžitě upozornili na to, že v domě nebyly žádné detektory kouře.

Foto: ČTK/AP

Požár v dvoupatrovém domě měl tragické následky.

Článek

Starosta Charlestonu Danny Jones uvedl, že jde o nejtragičtější požár ve městě za uplynulých šest desetiletí. Dodal ale, že byl v domě nalezen jen jeden detektor kouře, který navíc ani nebyl funkční.

"Byl jsem se svými dětmi, když jsem po půl čtvrté ráno dostal informaci o tom požáru. Hned jsem je objal, byl jsem z té informace zničený. Ten fakt, že tam zemřelo šest dětí, je nepředstavitelný," uvedl Jones.

Foto: ČTK/AP

Požár v dvoupatrovém domě si vyžádal osm životů. Další jedno dítě bojuje o život.

Podle zástupce velitele hasičů bylo z osmi obětí hned šest dětí, přičemž všem bylo méně než osm let. Jedno dítě navíc skončilo v nemocnici a při životě jej drží pouze přístroje a neočekává se, že by se mohlo uzdravit.

Jedna žena se zachránila 

V době požáru bylo v domě celkem deset lidí, přičemž všichni byli příbuzensky spjati. Sharp ovšem zatím nedokázal říci, jak konkrétně. Podle sousedů se v domě konala narozeninová oslava jednoho z dospělých. Starosta však tvrdí, že v domě žilo nejspíše hned několik rodin.

"Nejsme si jisti, zda ty rodiny pobývaly v domě neustále, či jen přes víkendy." dodal starosta.

O požáru informovala sousedy a následně hasiče dospělá obyvatelka domu. To už však byl dům v plamenech. Hasiči oheň sice rychle zkrotili, když však vešli dovnitř, okamžitě viděli pět obětí. V ten moment si začali uvědomovat, že bylo v domě mnoho lidí, převážně dětí. Příčina požáru je nyní předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám