Hlavní obsah

Střelec z Afghánistánu připravil invalidu o 600 000 dolarů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Seržant Robert Bales, který byl v pátek kvůli útoku na afghánské vesničany obviněn ze 17 vražd, v minulosti pracoval jako finanční poradce. Podle CNN se dopustil podvodu, jednoho ze svých klientů, invalidního důchodce Garyho Liebschnera připravil o celoživotní úspory ve výši nejméně 637 000 dolarů.

Foto: ČTK/AP

Seržant americké armády Robert Bales, který měl v Afghánistánu zmasakrovat 16 civilistů včetně dětí.

Článek

Koncem roku 2001 čelil Bales obvinění z podvodů. Pár z Ohia měl připravit o 637 000 dolarů, které měl na penzijním fondu. Bales byl v letech 1998 a 1999 finančním poradcem Garyho Liebschnera.

Podle arbitráže vedené soukromým Regulačním úřadem pro finančnictví FINRA měl zaplatit spolu s firmou, pro niž pracoval, Liebschnerovi 1,49 miliónu dolarů, které zahrnovaly i odškodné a právní poplatky. Nikdy tyto peníze ale nezaplatil ani on, ani společnost, pro kterou pracoval. Ta svou činnost záhy poté ukončila.

Liebschner uvedl, že jej Bales podvedl v roce 1998, když byl půl roku připoután na lůžko kvůli selhání jater. Prodal všechny jeho akcie společnosti ATT a z údajně miliónového jmění mu zbylo 30 000 dolarů. Liebschner na doporučení FINRA nepodal trestní oznámení. Sám ale nedokázal Balese donutit peníze vrátit.

Bales od poloviny 90. let pracoval pro několik pojišťovacích a brookerských firem, ale u žádné dlouho nevydržel. Společně s manželkou, která pracovala ve zkrachovalé spořitelně Washington Mutual, si v polovině první dekády nového milénia koupili dva domy v hodnotě okolo půl miliónu dolarů.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám