Hlavní obsah

Mexiko odmítá propustit Francouzku odsouzenou na 60 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Mexický nejvyšší soud ve středu odmítl právní snahy o propuštění Francouzky, která si odpykává trest 60 let vězení za únosy. Pootevřel ale podle agentury Reuters dveře možné obnově jejího procesu na základě tvrzení, že před tím, než byla odsouzena, byla porušena její práva. Případ Florence Cassezové, která svou vinu popírá, vyvolal diplomatickou roztržku mezi Mexikem a Francií.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Cassezová byla zatčena v roce 2005. Přiznala, že žila na ranči, kde byly zadržovány oběti únosů. Uvedla ovšem, že o tom nevěděla a že je nevinná. Byla prý pouze přítelkyní Mexičana, který byl do tohoto případu zapleten.

V roce 2009 mexický prezident Felipe Calderón odmítl žádost francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho, aby si Cassezová odpykala svůj trest ve Francii.

Právní zástupce Cassezové a francouzská vláda se domnívají, že pro odsouzení nebyly dostatečné důkazy, ale mexická vláda trvá na tom, že vina obžalované byla prokázána. Loni v únoru potvrdil výši vyneseného trestu mexický odvolací soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám