Hlavní obsah

Příznivec hnutí Okupujte vyzval na Twitteru k zabíjení policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Neznámý příznivec hnutí Okupujte Wall Street vyzval na internetu k zabíjení policistů. Informovala o tom dnes agentura AP. Výzva, kterou nyní úřady vyšetřují, se objevila po víkendovém zásahu policie vůči demonstrantům v New Yorku, při kterém byly zatčeny desítky protestujících.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Newyorští policisté hlídkují v ulicích po víkendovém zásahu proti příznivcům hnutí Occupy.

Článek

Volání po likvidaci policistů se objevilo na Twitteru krátce poté, co policie v noci na neděli zabránila demonstrantům obnovit stanové městečko v Zuccottiho parku. Uživatel jménem smackema1, který se označoval za sympatizanta hnutí Okupujte, napsal, že "nebudeme mít význam, dokud nezabijeme jednoho nebo dva policisty".

Policie požádala o soudní příkaz, na základě kterého by mohla po Twitteru požadovat zveřejnění jména autora výhružky.

Deník New York Daily News se dokázal s mužem spojit. Ten jim pod podmínkou anonymity sdělil, že své prohlášení považoval za žert. "Nic z toho jsem tak nemyslel. Kdo by něco takového mohl brát vážně?" řekl muž listu.

Uvedl také, že žije na Floridě a že se žádné demonstrace pořádané hnutím Okupujte dosud nezúčastnil. Prý ale dění kolem protestů sleduje a s demonstranty sympatizuje.

Půl roku od začátku protestů

Příznivci hnutí poukazujícího na nárůst majetkových rozdílů a nespravedlnosti ve společnosti si v sobotu v New Yorku připomněli půl roku od začátku protestů. Přes den se konaly demonstrace, večer se pak aktivisté sešli v Zuccottiho parku, který byl loni na podzim srdcem protestů. Když se demonstranti pokusili obnovit stanové městečko, které v listopadu museli strhnout, policie jim v tom zabránila a 73 z nich zatkla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám