Hlavní obsah

Herce Clooneyho zatkli při demonstraci

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

S pouty na rukou v pátek policisté odváděli hollywoodského herce George Clooneyho poté, co jej zadrželi při demonstraci před súdánskou ambasádou ve Washingtonu, napsala agentura AP. V policejním antonu skončil i jeho otec Nick nebo někteří zástupci Demokratické strany, když třikrát neuposlechli výzvu, aby nepřekračovali vymezený prostor kolem velvyslanectví.

Clooney zatčen na demonstraci

 
Článek

"Vyzýváme vládu v Chartúmu, aby přestala nevybíravě zabíjet své muže, ženy a děti. Přestaňte je mořit hladem a přestaňte je znásilňovat. Víc toho nechceme," citovala hercova slova ČTK.

Demonstranti chtěli upozornit na zhoršující se humanitární krizi v této chudé africké zemi, z jejíž eskalace obviňují tamního prezidenta Umara Hasana Ahmada Bašíra.

Clooney minulý týden podnikl cestu ke sporné hranici mezi Súdánem a Jižním Súdánem, který se osamostatnil teprve nedávno.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Policisté zatýkají George Clooneyho

Jak ve středu sdělil americkým senátorům, uviděl vypálené vesnice a zaznamenal svědectví tamních obyvatel, kteří se musejí schovávat před raketami odpalovanými Bašírovou armádou.

Foto: ČTK/AP

Clooney nastupuje do antonu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám