Hlavní obsah

Demonstranti v Montrealu převrátili policejní auto na střechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal

V Montrealu se ve čtvrtek konal každoroční pochod proti policejní brutalitě. Znovu se neobešel bez zatýkání. Demonstranti po policistech házeli různé předměty, poškodili několik obchodů a rozbili jedno policejní auto, které převrátili na střechu.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstranti v Montrealu převrátili policejní autoVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Akce se zúčastnilo asi tisíc lidí. Po převrácení vozu použili policisté k rozehnání davu slzný plyn. Více než 150 osob bylo zatčeno a nejméně dva lidé lehce zraněni.

Jedním ze zraněných byl majitel obchodu, jenž se dostal do potyčky s protestujícími. Jeden z účastníků tvrdil, že v jeho blízkosti vybuchl policejní granát, a hodlá podat žalobu.

Foto: Olivier Jean , Reuters

Protest proti policii v Montrealu

Policie uvedla, že zásah při podobných akcích bývá obtížný, protože část demonstrantů jen nese mírový transparent, zatímco jiní představují hrozbu.

Letošní protest se konal v době zvýšeného napětí mezi policií a mladší částí společnosti. Mladí lidé v posledních týdnech opakovaně protestovali proti nárůstu školného. Kritiku si vysloužila také montrealská policie za několik incidentů, při nichž střílela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám