Hlavní obsah

Člena gangu Hells Angels podezřelého z 22 vražd dopadli až v Panamě

– Panamá • Aktualizováno

Panamská policie zatkla padesátiletého Kanaďana Michaela Smithse, který je v Kanadě stíhán kvůli 22 vraždám. Je zřejmě napojen na motorkářský gang Hells Angels a účastnil se krvavých válek mezi gangy.

Foto: Profimedia.cz

Hells Angels

Článek

Smith, přezdívaný L´animal (Zvíře), byl zatčen v pátek v turistické oblasti pláží nazývané Playa Coronado, asi sto kilometrů západně od panamské metropole. Jeho zadržení předcházelo dvouměsíční pátrání a sledování.

Muž je v Kanadě obviněn z 29 trestných činů včetně zmíněných 22 vražd. Tamní policie po něm pátrala od roku 2009, kdy provedla rozsáhlý zátah na motorkářský gang Bandidos v provincii Québec. Odsouzeno bylo tehdy šest osob, většina dostala doživotí.

Vraždy byly podle listu Globe and Mail součástí bojů motorkářských gangů, které jsou zapojeny do obchodu s narkotiky. Smith je spojován zejména s likvidací motorkářské skupiny Rock Machine na přelomu tisíciletí. Tehdy bylo jen v Kanadě zabito nebo zmizelo na 150 lidí, většinou byli zastřeleni nebo zahynuli při pumových atentátech. Zabiti byli také dva vězeňští dozorci a jedenáctileté dítě.

V souvislosti s válkami motorkářských gangů vydala kanadská policie 155 zatykačů. Byl mezi nimi i Smith, který na sebe poprvé výrazněji upozornil v roce 1995 ještě jako člen gangu Death Rider. Byl odsouzen na šest let za pumový útok v baru. Nálož se naštěstí podařilo zneškodnit před explozí. Pak patřil do okruhu bandy čtyř okolo šéfa Hells Angels Maurice "Moma" Bouchera.

Panama již připravuje Smithovo vydání do Kanady.

Reklama

Výběr článků

Načítám