Hlavní obsah

Známou zabila a vyřízla jí dítě z těla, dostala doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soud v americkém Kentucky ve čtvrtek poslal na doživotí za mříže čtyřiatřicetiletou Cathy Coyovou, která zavraždila svou známou a z těla jí vyřízla nenarozené dítě. To odnesla do nemocnice, kde je vydávala za své. Coyová nesmí být předčasně propuštěna.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Coyová se se svou obětí seznámila na Facebooku. Loni v dubnu se s těhotnou setkala pod záminkou, že spolu půjdou nakupovat vybavení pro dítě. Poté ale Coyová ženu ochromila elektrickým paralyzérem, podřízla jí žíly v zápěstí a z mrtvého těla vyřízla dítě.

Coyová dítě dopravila do nemocnice a lékaři na případ upozornili policii. Žena nejprve tvrdila, že chlapce porodila doma, později řekla, že ho koupila za 550 dolarů (10 000 korun). Nakonec se ale přiznala k vraždě.

Podle agentury AP odsouzená Kathy Coyová přiznala vinu, aby se vyhnula trestu smrti.

Chlapec útok přežil a nyní žije se svým otcem.

Ve Spojených státech to nebyl první podobný případ. V roce 2008 zavraždila ve státě Pensylvánie osmatřicetiletá žena o dvacet let mladší ženu a z těla jí vyřízla dítě. O rok dříve byla ve státě Missouri kvůli nenarozenému dítěti zabita další žena ve vysokém stupni těhotenství, její vražedkyně byla odsouzena k smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám