Hlavní obsah

Z vraha je v Hondurasu hrdina, zachraňoval spoluvězně z ohnivého pekla

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakkoli byla minulost Marca Antonia „Shortyho“ Bonilly v rozporu se zákonem, který ho za vraždy poslal na dlouhá léta do věznice, nyní je z něj hrdina.

Foto: ČTK/AP

Vojáci u honduraské věznice střeží prostor kolem forenzních expertů a těl uhořelých vězňů.

Článek

V okamžiku, kdy v honduraské věznici Comayagua minulý týden vypukl požár, byl zrovna mimo celu. Zatímco dozorci – a řada vězňů – ve zmatku utíkali z přeplněné budovy, Shorty zůstal. Sebral jednomu z dozorců klíče a obcházel zamčené cely, aby zoufalým spoluvězňům pomohl uniknout před plameny. Hasiči se k nim nemohli dostat, protože dozorci s klíči uprchli.

„Tento hrdina ode mne dostane milost,“ nechal se slyšet prezident Porfirio Lobo, když svědci Shortyho „práskli“ – on sám se svým činem nepochlubil. I přes Shortyho chladnokrevnost při požáru zahynulo 360 lidí.

Mnozí pozůstalí nechtějí uvěřit, že jejich příbuzní uhořeli, a dožadují se vydání těl. Ve středu desítky žen vtrhly do márnice a kontrolovaly pytle s ostatky, než dovolily zřízencům je odvézt.

Oheň zřejmě vzplál od matrace zapálené svíčkou nebo cigaretou, uvedli vyšetřovatelé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ohnivé peklo v honduraské věznici pohltilo 358 lidíVideo: Reuters

Reklama

Související články

Ve věznici v Hondurasu uhořelo 356 vězňů

Nejméně 356 vězňů zemřelo ve svých celách při požáru, který v úterý v noci místního času vypukl ve věznici Comayague ve střední části Hondurasu. Podle svědků...

Výběr článků

Načítám