Hlavní obsah

Přeplněný vlak v Argentině najel na nástupiště, 49 mrtvých a 600 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires
Aktualizováno

Při středečním železničním neštěstí v Argentině zahynulo nejméně 49 lidí. Dalších 600 osob bylo zraněno. Přeplněný příměstský vlak nezastavil v koncové stanici Once v Buenos Aires a skončil na nástupišti. O počtu obětí podle DPA informoval mluvčí policie Nestro Rodriguez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak v Argentině najel do nástupiště, 340 lidí utrpělo zranění Video: Reuters

 
Článek

Podle argentinských médií souprava narazila do nástupiště hlavového (neprůjezdného) nádraží, jako je například pražské Masarykovo. V soupravě cestovalo do práce 2000 lidí. Někteří z nich v ní byli uvězněni čtyři hodiny.

Podle šéfa záchranné služby SAME Alberta Crescentiho se sice už podařilo vyprostit i posledních třicet cestujících z  prvního vozu soupravy, přesto může počet obětí dále růst. Někteří ze zraněných jsou v kritickém stavu.

Foto: Enrique Marcarian , Reuters

Vyprošťování cestujících z vlaku

Vlak narazil na nástupiště rychlostí asi 26 kilometrů za hodinu. Zničen byl první vůz soupravy. Byl napasován do druhého v délce asi šesti metrů. Část karoserií se oddělila od podvozků.

Foto: Enrique Marcarian , Reuters

První vagon soupravy po nárazu

Mnozí z postižených mají zřejmě polámané nohy, řada cestujících má i zranění v obličeji, podle ministra je i mnoho poraněných na hrudníku. Zranění způsobily také kusy plechu z vlaku, které se rozletěly při nárazu do všech stran. Vlak byl přeplněný. Lidé stáli nejen v uličce, ale také mezi sedadly.

Foto: ČTK/AP

Vyprošťování cestujících z vlaku

Příčiny nehody zatím nejsou známé, i když ministr dopravy Juan Pablo Schiavi agentuře AP řekl po nehodě, že za neštěstí asi může porucha brzd.

Vedoucí odborů na lince Sarmineto ale uvedl, že motorový vůz byl v úterý v dílnách, a když souprava vyjela, brzdy fungovaly. Bez problémů vlak brzdil i na předposlední zastávce.

Foto: ČTK/AP

Zranění cestující z vlaku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám