Hlavní obsah

Rodiče nechali zemřít syna, peníze raději vydali na péči o pitbulla

Warren

Soud v americkém státě Ohio udělil ve čtvrtek trest osmi let vězení 37leté Monice Hussingové a jejímu o tři roky staršímu partnerovi Williamovi Robinsonovi z města Warren. Oba drogově závislé uznal vinnými ze zanedbání péče a zabití syna. Hoch zemřel, protože rodiče nezajistili jeho léčbu, která mu mohla pomoci. I o svého pitbulla se nejspíš starali lépe.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Svého syna jsem milovala, pokoušela jsem se mu pomoci,“ tvrdila během procesu se slzami v očích matka. Soud jí to neuvěřil.

Osmiletý Willie umíral podle soudu v agónii, ačkoliv jeho onemocnění Hodgkinovým lymfomem, tedy nádorovým onemocněním lymfatických uzlin, lze téměř vždy vyléčit. Chlapce sužovaly bolesti déle než dva roky, jeho krční uzliny postupně zduřely na velikost baseballového míče, popsal průběh nemoci svědek.

„Jestliže někdo nepoznal, že ten chlapec byl nemocný, je vážně, ale vážně narušený,“ prohlásil soudce v okrese Cuyahoga Michael Astrab na adresu rodičů a porovnal fotografii z pitvy chlapcova těla z března 2008 se snímkem oběti z koncentračního tábora.

Hussingová s Robinsonem tvrdili, že rodina neměla na léčbu peníze a opakovaně žádala o pomoc úřady. Žalobci ale dokázali, že i přesto byli v té době schopni a ochotni dát 87 dolarů za odblešení jejich pitbulla.

Nejméně osm příbuzných v posledních dvou měsících pár také marně upozorňovalo na zhoršující se zdravotní stav Willieho. „Bylo pro ni jednodušší zůstat v posteli a brát drogy,“ prohlásila o Hussingové její sestra Sheila Slawinská. Závislý na drogách byl i Robinson.

Dvojice dostala nejvyšší možný trest poté, co uznala svoji vinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám