Hlavní obsah

Bylo to ohromné, zapsala si do deníčku 15letá po brutální vraždě 9leté dívky

Novinky, val

S „ohromujícím“ zážitkem se svěřila teprve 15letá Alyssa Bustamanteová svému deníčku, když před dvěma lety brutálně zavraždila svou o šest let mladší sousedku. Devítiletou Elizabeth Oltenovou tehdy zatáhla do lesa, kde ji podřízla a ubodala. U soudu v Missouri ve středu podle AP neprojevila špetku lítosti.

Foto: Profimedia.cz

Vražedkyně svou oběť podřízla a ubodala několika ranami.

Článek

Po dvou letech se k soudu dostal případ z října roku 2009, kdy tehdy 15letá dívka prostřednictvím své mladší sestry vylákala z domu devítiletou Elizabeth Oltenovou s tím, že si půjdou hrát do lesa. Tam na ni mělo čekat překvapení. Místo toho se na ni ale vrhla, podřízla hrdlo a začala ji škrtit. Poté, co dívka upadla do bezvědomí, několikrát ji bodla do hrudi.

Bustamanteová pak dlouhou dobu zapírala, zatímco stovky dobrovolníků pátraly po ztracené dívce. Její tělo pak našli zakopané v mělkém hrobě, který Bustamanteová vykopala několik dní dopředu.

Specialistům se podařilo rozluštit některé záznamy z jejího deníčku. Bezprostředně po vraždě si tam zapsala: „Právě jsem někoho zabila. Uškrtila jsem ji, podřízla hrdlo a probodla. Teď je mrtvá. Nevím, jak se teď cítím. Bylo to ohromné. Jakmile se dostanete přes ‘Bože, tohle nemůžu udělat’, je to docela příjemné. Jsem trochu nervózní a třesu se. Musím teď do kostela, LOL.“

Alyssa by se měla dostat z vězení ve stejný den, kdy Elizabeth vstane z hrobu.
babička zavražděné

Bustamanteová se k hrůznému činu přiznala. U soudu prý ve středu jen chladně naslouchala, ačkoli pro ni žalobce navrhoval doživotní trest.

Obhájci pachatelky během soudního líčení poukazovali na duševní poruchy a pokroucenou minulost celé rodiny. V brutálním činu mohla podle něj sehrát roli také antidepresiva, která začala Bustamanteová brát v osmé třídě poté, co se pokusila o sebevraždu. Po změně dávkování jí měly přivodit výkyvy nálady.

U soudu vypověděl také školní poradce a zdravotní sestra z dívčiny školy. Pachatelka se prý často poškozovala, trpěla sebedestruktivními sklony a její ruce byly poseté stovkami jizev od řezání.

Matka oběti během líčení nazvala pachatelku "ďábelským monstrem". Když soudce odročil vynesení rozsudku kvůli neshodám ve výši trestu, babička oběti rozřízla ticho v soudní síni křikem: "Alyssa by se měla dostat z vězení ve stejný den, kdy Elizabeth vstane z hrobu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám