Hlavní obsah

V americké škole, kde obtěžovali děti, vymění veškerý personál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Školský úřad v Los Angeles vymění všechny učitele i další zaměstnance základní školy Miramonte, kvůli tomu, že dva její učitelé byli obviněni ze sexuálního obtěžování dětí. Informovala o tom agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Demonstrace rodičů před školou Miramonte

Článek

"Nechci zažít na Miramonte žádná další překvapení," řekl ředitel losangeleského školského ústavu John Deasy.

Skandál na škole vypukl minulý týden, když byl ze sexuálního obtěžování obviněn bývalý učitel Mark Berndt. Vyšetřovatelům se dostalo do rukou 40 fotografií, na nichž byly děti ve třídách se zavázanýma očima a ústy přelepenými páskou.

Na některých fotkách Berndt děti objímá, na jiných jim rukou zakrývá ústa. Žáky podle policie také nechal vyfotit s velkými živými šváby na obličejích. Na dalších snímcích jsou dívky s modrou umělohmotnou lžičkou, na které je tekutina bělavé barvy. Úřady se domnívají, že jde o Berndtovo sperma. Podle detektivů učitel dětem tvrdil, že vše je hra.

V pátek policie zadržela dalšího učitele z Miramonte Martina Springera. Je podezřelý, že ve třídě osahával dvě žačky.

Kvůli skandálům demonstrovaly v pondělí před školou asi tři desítky rodičů. Někteří nesli transparenty požadující, aby úřady zajistily ochranu dětí před "oplzlým chováním učitelů".

Vyučování ve škole bylo přerušeno a žáci se do ní vrátí ve čtvrtek. Namísto 88 učitelů a 40 dalších zaměstnanců je zde budou čekat zcela noví lidé, kteří budou podle školského úřadu vybíráni na základě velmi pečlivých prověrek.

Reklama

Výběr článků

Načítám