Hlavní obsah

Otec se v domě upálil i s oběma syny

– Salt Lake City

Poblíž Fredricksonu v americkém státě Washington v neděli podpálil otec rodiny dům a v plamenech zemřel i s oběma svými syny. Policie událost spojuje se zmizením matky dětí, dvěma lety vyšetřování a mediálního zájmu i rozpadu rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Otec upálil sebe a své dva synyVideo: Reuters

 
Článek

„Omlouvám se. Sbohem,“ napsal do e-mailu Josh Powell svému právníkovi jen pár minut před činem a dva dny poté, co soud zamítl jeho žádost o syny a nařídil mu podstoupit psychologicko-sexuologické vyšetření.

I v neděli jeho syny, pětiletého Bradena a o dva roky staršího Charlese, při návštěvě Powella doprovázela povinně sociální pracovnice. Chlapci se však radostně rozběhli k domu a vběhli dovnitř, než tam dorazila úřednice. Dveře už byly zavřené a ona hned volala nadřízeným. Hlásila navíc, že z domu uniká plyn. O chvíli na to obydlí vzplanulo a otec i se syny v plamenech zahynuli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry otce a jeho dvou synů z doby před tragédiíVideo: Reuters

Matka zmizela

Powell o svěření synů do péče marně žádal po zmizení manželky Susan v prosinci 2009. Pohledná 28letá matka jeho dětí tehdy vyrazila do Utahu ucházet se o práci makléřky. Na místo ale nikdy nedorazila.

Policie podezírala ze zabití Susan manžela, ten to ale popíral. „Nikdy bych jí nezkřivil vlásek,“ prohlásil v srpnu s pláčem na krajíčku v televizi CBS. O měsíc později zájem o něj polevil, když policie 12 dní hledala stopy v utažské poušti, v místě necelých 50 kilometrů od tábořiště, kde v době zmizení Powell tábořil s otcem Stevenem i oběma syny.

Foto: ČTK/AP

Otec se syny při požáru zahynuli.

Podle právníka rodičů Susan Powellové začali chlapci nedávno poprvé o osudovém dni mluvit. Tvrdili, že matka byly v kufru auta, pak z auta s otcem vystoupila a zmizela.

Policie v poušti nic nenašla, ale den před ukončením pátrání byl zatčen Powellův otec Steven. Obvinili ho z toho, že tajně filmoval svoji snachu a další ženy i dívky na toaletách a při dalších intimních příležitostech. Powell starší v televizi prohlásil, že se Susan do něj zamilovala. Rodiče Susan tvrdili, že lže. O jejich dceru prý jevil zájem, který ale byl neopětovaný.

Právě matčiným rodičům svěřil soud děti Powellových do péče. Řízení bylo plné emocí, soudce dokonce zakázal otci Susan přiblížit se k Joshi Powellovi na méně než 150 metrů. Powell chtěl syny zpět, což ve středu soud opět zamítl, dokud nepodstoupí psychologické a sexuologické vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám