Hlavní obsah

Američanovi přistálo na posteli BMW, když spal. Vyprošťovali ho hodinu a půl

Novinky,
New Haven

Popáleniny třetího stupně utrpěl v úterý Američan z New Havenu v Connecticutu, na jehož postel dopadl automobil, který vyletěl ze silnice během policejní honičky. Pronásledované BMW X5 prolétlo čelní stěnou domu a skončilo na posteli, kde 34letý Michael Sweat ležel, napsala BBC. Záchranářům trvalo hodinu a půl, než ho zpod vozidla vyprostili.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Řidič vozu, který pronásledovali policisté, protože ho podezřívali, že porušil dopravní předpisy, z místa nehody zmizel a policisté po něm pátrají.

Stíhali ho po silnici osm kilometrů až do New Havenu, ale marně. Policisté přitom kladli na vozovku speciální tyče vybavené teflonovými hřeby, které mají donutit řidiče zastavit. Ten se jim ale umně vyhýbal. Nakonec však nezvládl řízení a narazil do obytného domu.

Obyvatel přízemního bytu, na jehož posteli SUV přistálo, utrpěl na nohou a hýždích popáleniny třetího stupně. Záchranářům a hasičům hodinu a půl trvalo, než ho zpod BMW vyprostili. Zranění ho ale neohrožují na životě.

Policejní mluvčí Dave Hartman pro list NHRhegister uvedl, že hasiči vykonali heroickou práci, protože prostor, kde zasahovali, byl malý a stísněný a nemohli použít obvyklou techniku. Nejprve museli zvětšit otvor ve zdi, který vůz vytvořil. Museli podepřít dům i vozidlo a pak je pomocí nafukovacích vaků zvedat. Použili i hydraulické nůžky.

Reklama

Výběr článků

Načítám