Hlavní obsah

Ministerský úředník vezl v batohu 1,9 miliónu dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veracruz

Mexická policie zadržela úředníka ministerstva financí státu Veracruz Miguela Moralese Roblese. Ve vládním speciálu převážel v batohu a kufříku 1,9 miliónu dolarů (asi 36 miliónů korun). Policie má podezření, že peníze měly posloužit k tajnému financování kampaně před prezidentskými volbami.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Pracovník ministerstva měl dolary napěchovaný batoh a kufřík.

Článek

Na převozu peněz nebylo nic ilegálního, tvrdí ministr Tomás Ruiz. Peníze podle jeho slov měly být vyplaceny reklamní agentuře k propagaci festivalů ve Veracruzu a bylo třeba je rychle doručit.

Policie prověřuje nařčení Strany demokratické revoluce, že peníze měly sloužit ke skrytému financování Enriqua Peny Nieta, prezidentského kandidáta jejího hlavního soupeře, Institucionální revoluční strany, která stát Veracruz vede.

V Mexiku podle agentury AP platí striktní limity na množství peněz, jež mohou být použity na politickou kampaň. Kandidát na prezidenta Nieto smí na kampaň dát nanejvýš 38,4 miliónu dolarů (zhruba 729 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám