Hlavní obsah

Clintonová odejde z vysoké politiky

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ministryně zahraničí USA Hillary Clintonová příští rok opustí vysokou politiku. Podle agentury AP při čtvrtečním představování souhrnné zprávy ministerstva ve Washingtonu řekla podřízeným, že v úřadu nezůstane ani v případě, že voliči na podzim znovu zvolí současného prezidenta Baracka Obamu.

Foto: ČTK/AP

Ministryně zahraničních věcí USA Hillary Clintonová

Článek

„Řekla, že zůstane v úřadu, dokud Obama nejmenuje nového ministra zahraničí,“ citovala AP jednoho z představitelů ministerstva. „Prohlásila, že nezůstane ani, když bude Obama znovu zvolen, ale bude pracovat až do poslední minuty,“ oznámila reportérka CNN Elise Labottová.

Clintonová už dříve odmítla spekulace, že by po zdatném konkurování Obamovi v demokratických primárkách před čtyřmi lety chtěla letos znovu do Bílého domu kandidovat. Avizovala také, že diplomacii už v dalším volebním období vést nechce.

Někdejší první dáma USA tvrdí, že svoji práci miluje, ale neustálé cestování po světě ji v jejích 64 letech už příliš zmáhá. V budoucnu chce více psát, číst, přednášet a propagovat práva a aktivity žen a dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám