Hlavní obsah

Fidel Castro označil klání amerických republikánů za největší soutěž v idiocii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana/Tampa

Bývalý kubánský prezident Fidel Castro se znovu vrátil s kritikou Spojených států. Tentokrát se ve středu ve státním tisku opřel jen do amerických republikánů, kteří vybírají svého kandidáta do prezidentských voleb. Podle Castra jsou republikáni pitomí. Republikánští kandidáti zase Castrovi přejí smrt a peklo, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Fidel Castro

Článek

Castro teprve nedávno napsal, že v Bílém domě by byl lepší robot a republikáni „mají víc jaderných zbraní než mírových myšlenek“. [celá zpráva]

Teď se opřel do republikánských primárek a jejich kandidátů, kteří bojují o nominaci do podzimních voleb proti současnému prezidentovi Baracku Obamovi.

„Výběr republikánského kandidáta na prezidenta této světové a expanzivní říše je – a to myslím vážně – největší soutěží v idiocii a neznalosti vůbec,“ napsal Castro.

Na jeho výrok reagovali republikánští kandidáti po svém. Mitt Romney na dotaz, co by dělal, kdyby mu ve tři hodiny ráno telefonovali, že Castro zemřel, odpověděl: “Děkoval bych nebesům, že se vrátil k svému tvůrci.” Newt Gingrich prohlásil, že podle něj se Castro s tvůrcem nesetká. “Myslím, že půjde na to další místo,” řekl v narážce na peklo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám